Har du tjekket dit Google-kort?

Har du tjekket dit Google-kort?

Google har været i gang med en løbende udrulning af deres nye pricing plan for deres Maps-, Routes- og Places-service, som mange virksomheder benytter på deres websites og shops. Det betyder, at du nu skal tilknytte betalingsoplysninger for at have et Google Maps API på dit website, som kan vise folk hen til din adresse og fysiske butikker via dynamiske kort, street views og 360 graders views.

Du får en fejl, indtil du har opdateret dit API

Indtil du har knyttet betalingsoplysninger til din Google-konto og opdateret dit API, ser det ud som nedenstående screenshot, som vi selv tog, inden vi opdaterede API'et i bunden af vores kontaktside på nozebra.dk.

Der kommer dels en hvid boks, der fortæller, at Google Maps ikke kan indlæses korrekt. Og dertil står det trykt henover hele kortet, at kortet kun er "for development purposes".

Googles API-opdatering blev annonceret før sommerferien 2018, men den "rammer" websites på forskellige tidspunkter. Det skete for os selv i 2018.

Hvilke services bliver påvirket og pålagt betaling?

Med den nye "pay-as-you-go"-prisstruktur har Google samlet 18 individuelle API'er i tre brede segmenter: 

  1. Maps: Dynamiske kort, street views, 360 graders visninger  m.v.
  2. Routes: Vejvisning og trafikinformation
  3. Places: Navne på lokationer, adresser, anbefalinger m.v.

Læs også: Hvordan vurderer Google sikkerheden på dit website?

Gratis indtil et vist antal visninger

Googles nye prisstruktur for hhv. Maps, Routes (vejviser og trafikinfo) og Places (navne, adresser, anmeldelser m.v.) betyder bl.a. følgende:

  • Du får gratis API-kald (fx kortvisninger) for op til 200 dollars om måneden. 
  • Det betyder, at dit dynamiske kort (hvor du kan zoome) på websitet kan blive vist gratis op til 28.000 gange om måneden. Det lyder måske af meget, men før Googles opdatering havde man 25.000 gratis visninger per dag...
  • Har du et statisk kort, har du 100.000 gratis visninger om måneden. Men har du mange individuelle "Find butik"-sider på sitet, kan det hurtigt blive brugt.
  • Derfor er det godt at vide, at du kan sætte et limit på, så du ikke bruger over de 200 gratis dollars om måneden. Men omvendt vil du jo nok gerne have, at kunderne kan se dit kort. Så det ændrer ikke ved, at mange nu skal betale for en service, som før var gratis.

Du kan se Googles nye prisplan her

Skal du have hjælp til opsætning?

Vi har den seneste tid hjulpet mange virksomheder med opdateringen. Det er ikke nogen speciel stor operation at få dit Google Map op at køre igen, så det kan ordnes relativt hurtigt.

Har du brug for hjælp til at opdatere dit kort og API, så det bliver gjort korrekt, er du meget velkommen til at tage fat i mig eller mine kollegaer hos No Zebra. 

Få den nyeste viden om digital performance i din indbakke!