Optimér din Google Ads tragt m. Marc Linde

Show notes - Optimér din Google Ads tragt m. Marc Linde

Introduktion
Gæst: Marc Linde, Paid Search Lead hos No Zebra.
Vært: Signe Madsen, Head og Marketing & Communication, No Zebra
Dagens emne: Optimér din Google Ads tragt

4.00 Fase 1 - Konvertering
Første skridt er altid at finde de kunder der allerede er i markedet. Altså, at starte nederst i tragten.
Den kanal der er tættets på en konvertering. Frste skridt er derfor altid at lave et grund set-up. Her finder du de søgeord der er udtrykker købsvillighed.
Et konkret eksempel:
B2B - hav erhvervsmetrikker med, lokalitet
Ecom - så tæt på køb som muligt. Ikke bare Nike sko, men "Nike Revolution, navy".

09.00 Law of Deminishing Returns
I opstartsfasen vil du opleve at væksten ser god ud og du går meget toilbage for de penge du investerer i Google Ads. Over tid tømmes markedet, måske bliver konkurrencen for høj. Derfor bliver priserne højere og dermed ricikerer du, at investeringen bliver større end afkastet.
Når du nærmer dig law of deminising return skal du til at til at bevæge dig højere op i tragten.

12.00 Tænk hele tragten og start i bunden
Tænk hele tragten og start i bunden. Så har du styr på dit grundfundament. Starter du for bredt risikerer du at bruge for mange penge inden du ser en tilbagebetaling.

15.00 Fase 2 - Remarketing med Google Ads
Brug display-netværket til at målrette dine budskaber mod de potentielle kunder, der allerede har set dig og dine produkter.

Remarketing er effektivt fordi du kan ramme potentielle kunder mens de fortsat researcher markedet.
Brugerens attention span er lille, derofr skal de se dig mange gange. Hvis ikke de møder dig igen og igen, ricikerer du at konkurrenten står der.

Du skal have 100 aktive brugere for at kunne lave remarketing.

21.00 Kommentar på Concent-mode og Google Ads
Det korte af det lange er: Du skal have styr på dine cookies. PUNKTUM. Læs mere hos Marc: https://www.linkedin.com/in/marclindenielsen

22.00 Fase 3 - Mid-funnel, kunden reseacher
Når du har et godt grundset-up, hvor kunderne konverterer på dine ads, skal du forsøge at ramme dem i overvejelsesfasen. Her skal du bringe fordele i spil og huske, at der kommer færre direkte salg her. Målet er at modne dem. brug stadig Search som kanal og udvid søgeord.

Brug også gerne Performance Max, men vær opmærksom på, at den ikke kommer til at kanibalisere på dine lower-funnel. Du skal styre den hårdt, men så er det også godt.
Kør også gerne Display i mid-funnel. Her kan du målrette brugere.

Det praktiske - det skal du bruge:

Search er ord.

Display er kreativer. Lav selv HTML5. Brug gerne video.

Responsive Display: Fodr algoritmen med delelementer som den så mikser, så de passer godt til de medier de præsenteres på.

Dynamiske søgeannoncer: Med et godt SEO-site, kan Google finde søgetermer for dig og hjælper dig dermed med at finde noget nyt.

TIP: Husk at brug smart biddnig. Det giver dig mulighed for, at finde flere brugere end du selv kan styre. Har du mellem 15-20 konverteringer om måneden, så skal du bruge smart bidding. Det giver dig muilghed for at skalere.

Det adskiller sig fra LinkedIn. Hør afsnittet her: https://www.nozebra.dk/insights/podcast/s2e07-laer-hvordan-linkedin-giver-b2b-ere-voksevaerk

32.00 Fjerde fase - Branding-potentialet
Marc og Signe taler budget i en kommentar her: https://www.linkedin.com/posts/marclindenielsen_googleads-digitalmarketing-cmo-activity-7193112285232447488-NYNu?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

Du er klar til at bevæge dig videre til næste fase, når du har en god mængde salg. Det er meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed.
En tommelfingerregel: Når din eksponeringsandel er 70-75% er det tid til at søge nye veje. Ellers udtømmer du markedet.

Sidste fase er branding overfor relevante brugere. Positionering. Display, youtube og demand-gen.
Målet er at øge din kendskabsgrad. Over tid opbygger dette din søgevolumen og nedbringer dine klikpriser fordi de kender dig.

Tal bredt, men hold fokuspå din edge.

37.00 Åh nej! Branding, er det ikke spild af penge?
Branding har været udskældt og det er ikke fair. Forskning viser, at branding gør en forskel for annonceringspriser og effektiivitet. Se studiet her:

Performance stiger, når du både brander dig og kører kampagnespor.

Marketing er invitationen til at gå på date. Branding er grunden til, at du siger ja.
Brug visuelle virkemidler. Genre video.

40.30 Svinder søgevolumen ind i takt med AI?
Informationssøgeord er der færre af nu. Det bruger mennesker AI til nu. Kommercielt er det ikke en stor forskel. Vi ligger på index 106. I fremtiden kommer det sikkert til at rykke sig.
Mere om AI og forbrugernes ændrede søgevaner:
- AI og SEO: https://www.nozebra.dk/insights/podcast/s3e09-nej-seo-er-ikke-dod-sadan-sikrer-du-din-google-placering-i-fremtiden
- Social SEO: https://www.nozebra.dk/insights/podcast/s3e11-social-seo-gor-some-til-din-staerkeste-salgskanal-med-vores-organiske-performance-cocktail

Få den nyeste viden om digital performance i din indbakke!