Kim Jessica Axholt og Nicoline Siegfredsen

Show notes - Styrk din personlige performance med kropssprog - Jesper Bergstrøm

Introduktion
Gæst: Digital Chef for Liberal Alliance, Kim Jessica Axholt og vinder af SoMe-team of the year.
Gæstevært: Nicoline Siegfredsen, Content Stratgist, No Zebra
Emne: Lær af LA's SoMe-succes ved seneste valgkamp.

02.00 At gøre noget andet end de andre
Partierne bruger typisk det meste af budgettet sidst i kampagnen. Teamet lod sig inspirere af den kommercielle verden og gik performance marketing-vejen.
I stedet for at bruge hele budgettet til sidst blev pengene ligeligt fordelt over perioden. Det gav en masse medvind og særligt indsigter om, hvad modtagerne respoderede på.

04.00 Kan resultaterne forstat mærkes?
Det drypper fortsat ind fra den medvind de fik skabt. Et råd: Gør noget nyt og giv det du tror på tid. TikTok er et godt eksempel. LA brugte TikTok et år op til valget. Det blev et stærkt forarbejde og fundament for selve vlgkampen og et brandarbejde de kunne stå ovenpå.
De havde brugt tid på at prime modtagerne med de budskaber de gerne ville kendes på op til valgtet. Det gav LA-teamet mulighed for at fokusere på, at lave godt indhold der virkede og fik stort reach under valgkampen.

07.00 Budgettets størrelse og hvad man må som politisk parti
Der er aldrig før brugt så mange penge på digital marketing som ved denne valgkamp. Det gælder alle partier. Forkus på det ægte og underholdende. Ikke store produktionsfaciliteter. Det skal ikke være så poleret.

09.00 Som start-up må man tænke kreativt
Pengene skal bruges så effektivt som muligt og gerne eksplorativt. Der er brugt nul kroner på TikTok for man må faktisk ikke annoncere. Det samme gælder Twitter og LinkedIn. Det handler om fleksibilitet og evnen til at gribe dagsordenen. Bæredygtighed og unges trivsel er en stor grund til det. At opdele de forskellige videoer i bidder som kan bruges i annonceringspakken.

12.25 Lær af modtagernes repons
Det har været ret overraskende at se, at det er de håndholdte videoer der performer bedst digitalt. Det autentiske er det brugerne gerne vil have.
TikTok-brugerne bliver mindre irriterede over annoncer end på andre formater. Det skyldes at afsenderne har lært, hvad brugerne godt kan lide hvornår.
Den umiddelbare og personlige video performer bedre digitalt end high-production. Noget de lærte af nød, grundet mindre budget og hold, end andre partier.

14.45 Budskaber x form = vinder
Skatteregler forklaret med smarties. Brug rekvisitter til at beskrive dine komplicerede budskaber.

16.15 Test, det du tror er sjovt - Cringe Alert
Humor er en gamechanger. Det er afvæbnende. Humor er også en stor risiko og det kan blive tåkrummende. De fleste har prøvet det.
LA bruger en testgruppe til at teste om det holder. De bruger venner og kollegaer, der matcher målgruppen.

19.30 Kan politiske greb virke i business?
Ja, det kan man nok godt, MEN. Sørg for, at det du gør, matcher din målgruppe og platform. Ryanair og Duolingo er gode eksempler. Det at pege på egne mangler ressonerer godt hos mange.

21.00 Målgruppens betydning for indholdet
Mange af videoerne på TikTok kunne aldrig gå på LinkedIn. Dansk humor er også noget særligt og går på tværs af kanalerne.

22.15 Frontfigurens, Alex' rolle
Alex Vanopslagh er meget taknemmelig at arbejde med, men humor og de sociale kanaler har altid været en del af DNA'et.

23.15 Hvordan finder man sit DNA
For LA var det learning by doing. Lad dig gerne inspirere. Dyrk de ideer der kommer. Prøv en masse af. Sørg for at have en masse, så du kan lære af det du putter i maskinen. Husk den gode følgetekst - videoer og grafikker er ikke nok. Du skal også gribe dine følgere med teksten.
Test en enkelt ting af af gangen.
Forsøgte også at lære af tidligere valgkampe, men det digitale landskab er så foranderligt, at det ikke er sikkert at de samme gælder næste gang.

26.45 Skal man altid hoppe med på den nye bølge?
Hvis du ikke har ressoucer til det, hvis din målgrppe ikke er der, så lad være. Sørg for at have det digitale fundament på plads. Sørg for, at konvertere med dit site. Dine kanaler skal tale sammen. Vær opmærksom på, hvad de nye medier kan og brug dem når det giver mening.

28.45 Full-funnel marketing i politik
SoMe-kanalerne bruges primært til at skabe interesse og føre dem indtil de rette kampagner. Hjemmesiden, nyhedsbrevet mm. gjorde de interesserede til vælgere.

29.45 Hvordan starter man sit full-funnel arbejde?

LA brugte de fire år på, at bygge brandet op. I valgkampen høster man frugterne. Sørg for, at bruge de forskellige medier til det de kan bedst.

32.15 Dyrk den gode ide!

I LA er det meget løst, hvordan ideerne opstår. Vær ikke bange for, at træde ind over dine kollegaers område.

35.20 Tre råd til at lykkes med digital marketing

Sørg for, at være på de forskellige sociale kanaler, så du får en fornemmelse for, hvad de hver især kan. Hvordan passer dit brand ind her. Sørg for at prøve ting af hurtigt.
Vær ikke bange for at begå fejl. Undersøg, hvor din målgruppe er.
Sørg for, at folk har det godt og ansæt de rigtige.

Få den nyeste viden om digital performance i din indbakke!