Kvik omstiller forretningen på 10 dage med videomøder

Kvik omstiller forretningen på 10 dage grundet coronapandemien. Nu kan kunder i hele verden booke videomøder

På halvanden uge har Kvik omstillet forretningen til den nye Corona-virkelighed og implementeret et nyt videosetup, så kunder i hele verden kan booke videomøder og live-chatte med Kviks køkkenkonsulenter.

Hvad gør man, når der pludselig ikke kommer nogen kunder ned i de fysiske butikker? Man tilpasser sig og går hen, hvor kunden er. Digitalt.

Således kan Kviks kunder nu booke online videomøder og chatte med Kviks 150 butikker i Europa og Asien i stedet for normale fysiske møder.

Systemet Zoom, som vi hos No Zebra har implementeret sammen med Kvik, gør det muligt at booke videomøder, og at Kviks konsulenter "overtager" kundens browser og assisterer med at vælge de rette elementer. Fuldstændig som ved møder i de fysiske butikker.

Butikspersonalet er på rekordtid blevet oplært i systemet og er ifølge Head of Digital i Kvik, Mikkel Eskesen, klar til at tage godt imod kunderne via video.

Se setuppet i detaljer herunder.

Da corona-situationen ramte os i marts 2020, havde ansatte og partnere knoklet i døgndrift for at blive klar hurtigt. Alle har samarbejdet og taget et kæmpe ansvar. Det er vanvittig stærkt, og giver os også flere muligheder fremadrettet for at møde kunderne, hvor og hvornår de helst vil.

Mikkel Eskesen

Mikkel Eskesen, Head of Digital & Content, Kvik

Overblik: Hvad indeholder Kviks nye løsning?

  • Via Kviks normale bookingsystem kan kunder nu vælge videomøde som en mulighed - som supplement til møder i den fysiske butik. 
  • Videomøder og chat kører via systemet Zoom, hvor kviks rådgivere også kan "overtage" kundens browser og hjælpe med at foretage de rette valg.
  • Alle Kviks butikker i hele verden er koblet på samme system, men beholder deres egne kunder. Så når fx en potentiel køkkenkøber i Vejle vil chatte eller booke møde, lander forespørgslen naturligvis hos Kvik Vejle.
  • Med direkte integration til CRM registreres alle kunde-videomøder fuldstændig som tidligere. Det samme gælder mailflows, som også er koblet på det eksisterende setup.
  • Kviks hovedkontor har det fulde overblik over chatsamtaler og videomøder via et samlet Dashboard.

Et skridt tættere på kunderne

Selvom Kvik og No Zebra pga. Corona har sat kraftigt skub i implementeringen af Zoom, ligger løsningen i naturlig forlængelse af Kviks strategi om hele tiden at blive mere kundecentriske.

Udover et digitalt marketing og e-mail setup, der guider og inspirer kunderne gennem købsrejsen, har Kvik fx lanceret Kvik Home-konceptet (indtil videre i Danmark, Norge og Frankrig), hvor kunder kan få besøg  af en køkkenkonsulent derhjemme i stedet for selv at møde op i en butik.

Derfor ligger Zoom og muligheden for videomøder, chat, co-browsing osv. i naturlig forlængelse af Kviks tilgang til kunderne. Nu blev processen blot fremskyndet pga. Corona...

Vi er i gang med at bygge en stærk digital kunderejse. Dette er ikke bare et nyt, selvstændigt videotool. Det er en leadgenerator. Derfor bliver data selvfølgelig ført videre ind i vores kundedata-lake, i virksomhedens kerne. Det er et gennemtænkt og professionelt setup.

Mikkel Eskesen

Mikkel Eskesen, Head of Digital & Content, Kvik

Processen har været fed. Alle er virkelig rykket sammen i bussen. Det smitter af på hele organsationen og franchisetagerne. Og fordi vi har lavet en langsigtet, gennemtænkt og kunderettet løsning - ikke bare en hurtig quick fix via Microsoft Teams - så står vi rigtig stærkt fremadrettet.

Mikkel Eskesen

Mikkel Eskesen, Head of Digital & Content, Kvik

Kundens skærm
Dashboard giver overblik
Dashboard giver overblik
Performanceoverblik

Alle er nødt til at tænke nyt og omstille sig til en ny virkelighed som følge af corona. Derfor er det også stærkt og vigtigt, at Kvik så hurtigt tilpasser sig.

Kontakt mig, hvis du vil høre mere om casen, tidsforbrug og fordele/ulemper ved et video-chat-setup.

[email protected] / 2844 3219

Nicholai Hindrichsen

CEO & Stifter, No Zebra

Få den nyeste viden om digital performance i din indbakke!