TikTok annoncering

TikTak, skal din virksomhed snart på TikTok?

TikTak, skal din virksomhed snart på TikTok?

Er du tvivl om din forretning skal hoppe med på TikTok-bølgen? Så læs med her og få 5 virkelig gode grunde til, at jeres brand IKKE skal annoncere på TikTok lige nu, og læs hvad der rent faktisk kræves af jer, for at TikTok bliver værd at prioritere i jeres budget.

Af Daniella Karaoglan (Digital Marketing Consultant hos No Zebra)

TikTok er ’the new kid on the block’, som de unge synes er en hel del federe end gode gamle Instagram og Facebook, og platformen viser massiv vækst lige nu, også i Danmark. Flere internationale og danske brands har allerede set store resultater på TikTok, og vi ved platformen lige nu tilbyder mere for annoncekronerne, i hvert fald, når det kommer til brand awareness. Så er det vel ikke så mærkeligt, at alle bureauer lige nu råber så højt som muligt om TikTok inklusiv mig selv.

TikTok bruges dagligt mere end andre platforme (58 minutter i gennemsnit), den er markant billigere i annonceforbrug end f.eks. Facebook, og var (både for Apple og Android) den hurtigst voksende app i 2020. TikTok er altså ”the place to be”, og hvis følgende gælder for jeres brand, så skal I ikke vente med at joine.

I skal på TikTok hvis...

😍 I ønsker at drive brand awareness og skabe en personlig kommunikations-linje til jeres (potentielle)kunder  

👨‍🎨 har mulighed for at være kreative med jeres brand, og har tiden til at producere specifikt content til TikTok

🎯 har målgrupper i flere dele af eller hele landet – og ønsker at ramme dem alle sammen

🤳 [B2B] ønsker at rekruttere unge mennesker på den måde, der mest appellerer til dem

 

MEN, der er noget der ikke bliver snakket så højt om. For TikTok er ikke relevant for alle brands – langt fra. Det nytter ikke, at I hopper på TikTok-marketingbølgen, blot fordi kloge hoveder siger, at det skal man. TikTok er ikke som de andre sociale medier. Den kræver noget helt andet end de gamle spillere på den sociale bane.

Jeg vil derfor vende det lidt på hovedet, og give dig -

5 virkelig gode grunde til, at dit brand IKKE skal annoncere på TikTok lige nu:

1. Hvis der ikke er tid til TikTok specifik produktion

TikTok er, mere end nogen anden SoMe platform, et trends-drevet medie. Algoritmen er viralitets baseret, og trends ændrer sig ugentligt, sommetider dagligt. Hvis annoncer skal integreres i kunderejsen, bør de baseres på trends, hvilket kræver researchtimer fra produktions- og contentteamet. De skal identificere de trendende jokes, audios, musik osv. for det er mindst lige så vigtigt på TikTok, som kameraet du bruger til at filme med.

Én af TikToks største anbefalinger til annoncører er; ”Lav TikToks, ikke annoncer”. De primære målgrupper, der befinder sig på TikTok, er marketing-litterære, og 69% af Generation Z ser generelt annoncer som værende forstyrrende, men de er bare en smule mindre forstyrrende, hvis de ikke ligner annoncer.

Dette betyder, at vi ikke blot kan genbruge videoer fra f.eks. Facebook kampagnen som ellers performer megagodt der. På TikTok skal der bruges TikTok specifik produktion. Gode eksempler på brands, der har fundet den rigtige formular, når det kommer til TikTok specifik produktion er ChipotleMatas og Tivoli Friheden.

Troede I, at vi var færdige med content-specifikke udfordringer? TikTok anbefaler, at kreativer opdateres mindst hver 7. dag (ja, I hørte rigtigt!). Inden I glemmer TikTok for altid, skal det dog siges, at mange kampagner har været ekstremt succesfulde uden kreative opdateringer hver 7. dag, men igen; TikTok er trends baseret, så hvis vi vil udnytte potentialet til fulde, så skal der opdateres løbende.

Den gode nyhed er dog (her kommer et insidertip); på TikToks annonceplatform, kan vi tilføje nye kreativer/annoncer til eksisterende annoncesæt uden, at dette automatisk sender annonce-sættet tilbage i review-fasen. På TikTok er der altså mere plads til opdatering, test og længere levetid på dine kampagner, hvis du gør det på den rigtige måde.

2. Hvis I har stramme brand guidelines

TikTok er det perfekte sted for brands, hvis de ønsker at kommunikere med nuværende og potentielle kunder på en autentisk og ufiltreret måde. Men har I meget klare brandretningslinjer og en meget beskeden margin for kreativitet og test, så er TikTok marketing formentlig ikke den rigtige investering for jer.

TikToks når nemlig langt ud – faktisk meget længere end content på alle andre SoMe platforme. Krydsbestøvelse er en af de største fordele ved TikTok men også usikkerhedsfaktorer (læs; brand-sikkerhedsulemper).

’TikTok’ og ’Tik Tok’ er sammenlagt det 3. mest brugte søgeord på Youtube nogensinde, og brugere deler dagligt videoer fra TikTok med deres følgere på alle andre platforme. (Kilde: https://www.semrush.com/blog/most-searched-on-youtube/#header2)

TikTok giver brugere lov til at downloade og dele både organiske og annonceopslag på platformen, hvilket (hvis vores content er godt nok) betyder, at vi oveni vores betalte indsats og resultater, kan opnå videre organisk spredning (altså krydsbestøvelse). Men for mange brands, kan dette øge risiko for brand damage; og det skal tages med, i jeres TikTok regnestykke.

3. Hvis I kun servicerer en specifik del af landet

Lige nu giver TikTok ads manager lov til én demografisk målretning for danske annoncører i Danmark. Du kan stadig målrette specifikt, med for eksempel lookalike audiences, kundelister, interessegrupper osv., men det er endnu ikke muligt at målrette på områder eller byer i Danmark.

Selvom en udvikling af denne funktion er i TikTok Nordics’ pipeline, gør det annoncering lige nu til en ’all or nothing’ situation. Hvis du fx håbede at bruge TikTok til annoncering for en seværdighed i København, som ellers ville være en perfekt TikTok kandidat, så snakker vi mange spildte annoncekroner.

4. Hvis I er en B2B virksomhed (på nær ved ét specifik KPI)

Målgruppen på TikTok er helt overvældende de unge. I Danmark udgør de 9-14-årige 41% af de aktive brugere (Kilde: DR Medierapport 2020) dog tæt efterfulgt af de 14-24-årige. For de fleste B2B virksomheder er dette ikke ligefrem den ideelle målgruppe. Men vi må ikke glemme én ting; det velkendte demografiskifte, vi gang på gang har set på vækstende SoMe platforme. Facebook startede som et socialt medie for studerende, og det er nu domineret af de 25-34 årige, og alles forældre er efterhånden på Instagram (eller er det bare mine?).

Kilde: https://sproutsocial.com/insights/new-social-media-demographics/

Globalt, er de 20-39-årige meget aktive på TikTok, og vi forventer at se statistikkerne gå i samme retning i Danmark. Så selv om din B2B-forretning måske ikke er klar til det danske TikTok-marked i dag, vil jeg anbefale at revurdere brugen af TikTok i jeres middle- og lower-funnel marketing, i fremtiden.

Men kan man slet ikke bruge TikTok til noget, hvis man er en B2B virksomhed i 2022? Selvfølgelig kan I det. Faktisk, er TikTok lidt at et guldkorn, når det kommer til rekruttering – specielt af unge mennesker.

Algoritmens muskler og krydsbestøvelsen kan accelerere rekruttering af junior- og graduateroller for mange brands (både B2B og B2C), hvis man ønsker en personlig og moderne tilgang, hvilket vi ved de yngre generationer kræver mere og mere.  

5. Hvis kampagnens eneste mål er at drive konverteringer

TikTok er bygget til at drive engagement – faktisk driver TikTok den højeste engagements rate p/ 100,000 følgere ud af alle SoMe platformene. TikToks homefeed, For You, er bygget op omkring algoritmens anbefalinger og ikke omkring, hvem brugeren følger, som det ses på andre platforme. Det er trends-baseret, og har en kæmpe eksponeringsevne, og TikTok kan drive ekstremt høje brand awareness resultater, både fordi annonceringen er langt billigere end på f.eks. Facebook, men også pga. krydsbestøvelse og livstid på kampagner.

Selvom TikTok på verdensplan er den 2. største app, når det kommer til in-app purchases, er platformen ikke naturligt en konverterings kanal. I stedet, skal TikTok integreres i kunderejsen, hvor den er mest værdiskabende – i genereringen af brand awareness og brand affinity.

Kommer TikTok altid til at høre til i upper funnel? Det tror vi bestemt ikke. Flere shopping features bliver lige nu rullet ud på nøgle markeder (US og UK), og vi forventer det er i nærmeste pipeline for annoncører i Danmark.

TikTok er en af de største og stærkeste spillere i digital annoncering lige nu, men det skal give mening for dig, dine mål og ressourcer at investere i platformen. Giver det mening for jer,  skal der bare testes på TikTok; især mens potentialet for First Mover Advantage på platformen stadig er der.

Jeg håber, at du nu har fået et overblik over, hvornår TikToks massive potentiale kan bruges og hvornår det ikke kan.

Skriv gerne til mig eller fang mig på LinkedIn, hvis du vil høre mere om, hvordan TikTok kan gøre en forskel for jeres Paid Social-indsats og jeres forretning.

Få den nyeste viden om digital performance i din indbakke!